Wetenschap

Column 72 – Het Darwin-jaar

19 januari 2009

Darwin-jaarEen stelletje achtergebleven gelovigen (toch nog 40%) gelooft niet in de evolutietheorie van Darwin. En daar ben ik er dan ook ééntje van. Tja, de wetenschap wil ons doen geloven dat de evolutietheorie een bewezen theorie is, dus hoef je niet meer in God te geloven. Als ik het goed begrijp, wil men mij dus laten geloven dat er uit niets een oerknal te voorschijn is gekomen (hoe kan niets oerknallen???). Wat daar gebeurde heeft zich ontwikkeld zonder schijnbare wetmatigheden, maar door toevalligheden tot het huidige leefstelsel. Ja, zo goedgelovig ben ik niet.

Kun je God verwijten dat de mensheid, met zijn zelfbeschikkingsrecht, er een puinhoop van gemaakt heeft?

De bewijsvoering van de evolutionisten is gebaseerd op zeer onbetrouwbare toetsmethoden, zoals de koolstof C14-methode. Vanuit de wetenschap dat de mensheid zich pakweg zo’n 3.000 jaar (ik start dan met Archimedes) bewust met enige vorm van wetenschap heeft kunnen bemoeien, gaat men interpoleren naar miljoenen jaren. Dat kan niet anders dan enorme afwijkingen geven en dat slikt men voor zoete koek, want wees eens eerlijk. Wat is nu fijner om aan te denken: na dit leven is het over en uit, of we leggen van ons leven rekenschap af aan een God. Tja, dan kies je toch gemakkelijk voor de evolutietheorie? De weg van de minste weerstand. De mens eigen.

Toetsmethode

Bij die toetsmethode gaat men er voetstoots vanuit dat de halfwaardetijd van radio-actief koolstof door alle eeuwen heen gelijk is gebleven, wat niet te achterhalen is. Wat we wel weten is dat wereldschokkende gebeurtenissen, zoals een zondvloed, grote invloed heeft gehad om ons leefstelsel. En we weten zelf nog maar net een paar honderd jaar wat die halfwaardetijd is. Ook aardlagen die miljoenen jaren oud zouden moeten zijn, blijken plotseling toch maar 10.000 jaar oud te zijn. Oei, een kink(je) in de kabel?

Je hoeft maar om je heen te kijken naar de finesses van al het leven op aarde en je zult moeten erkennen dat de mens – die er een puinhoop van maakt – niet in staat is om tot zoiets te evolueren dat er een betere wereld ontstaat. Nee, dan moet er een God zijn die alles in zijn liefde voor de mens gemaakt heeft en de mens de opdracht heeft gegeven deze wereld te bewaren en te beheren. Moet je Hem verwijten dat de mensheid, met zijn zelfbeschikkingsrecht, er een puinhoop van gemaakt heeft? En daarom maar een evolutietheorie aanhangen in de hoop dat Hij niet bestaat. Droom dan lekker verder, maar ik ben bang dat deze dromen bedrog zijn.

Dit vind je misschien ook leuk